Matematik

Vektorer

08. februar 2012 af Bimmers (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fået stillet en opgave, hvor jeg skal beregne t, så vektor a og vektor b er ortogonale.

Jeg ved at det skalareprodukt a*b=0

Vektor a = (5-t , 2)

Vektor b= (4 , t+1)

Men når jeg regner det ud, går der et eller andet galt.

Er der nogle der vil være behjælpelige?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2012 af mathon

    

                     ...hvad gælder om ortogonale vektorer?


Svar #2
08. februar 2012 af Bimmers (Slettet)

At de skal stå vinkelret på hinanden, og a prik b =0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2012 af mathon

  hvoraf du har
                           [5-t;2]  [4;t+1] = 0


  som giver dig en førstegradsligning i t


Svar #4
08. februar 2012 af Bimmers (Slettet)

Ja, det har jeg skrevet op, men når jeg regner det ud har jeg fået t=0

og det kan jo ikke passe, men jeg kan ikke finde min egen fejl..


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det ville så hjælpe, hvis du viste dine udregninger her.


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.