Matematik

Hjælp til opgave, om afstand mellem ligninger

09. februar 2012 af Arzarh (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej..

Jeg har en opgave hvor jeg har følgende to foreskrifter m(x)=-x+6 og l(x)=x.

Jeg har i en tidligere opgave funde ud af at der fra deres krydspunkt til punktet (6,6) som ligger på l er afstanden 3kvrod(2)

Nu skal jeg så beregne og indtegne hvor på m at der er samme afstand, altså 3kvrod(2). Jeg er klar over hvor punktet er, og at det ligge spejlvendt af af punktet på l, men jeg ved ikke hvordan jeg udregner det?

 

Jeg håber nogle kan hjælpe mig :)

 

Mvh Jens


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det er svært at gennemskue din forklaring. Skal du finde det eller de punkter på linien m, der ligger i afstanden 3√2 fra punktet (6,6) ? Eller skal du finde det eller de punkter på m, der ligger i afstanden 3√2 fra liniernes skæringspunkt?


Svar #2
09. februar 2012 af Arzarh (Slettet)

Jeg kan godt se det måske er lidt svært at tyde, jeg beklager.

Det er denne opgave:

http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF09/Eksamen/Eksamensopgaver/Hhx/090513_matA_hhx_aug08.ashx

Og så opgave 5d på side 13. Og det skal siges at svar på a) er l(x)=x.

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

(Bare folk dog kunne lære at taste et mellemrum efter et link, så det bliver til et hotlink).

De to linier står vinkleret på hinanden, og liniernes skæringspunkter med akserne danner sammen med punktet A(6,6) et kvadrat med sidelængden 6. Linierne l og m danner her diagonalerne i kvadratet. Og da diagonalernes længde er 6√2, vil punkterne (0,6) og (6,0) begge være et punkt på m, hvis afstand til den anden diagonal l er 3√2 .


Skriv et svar til: Hjælp til opgave, om afstand mellem ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.