Matematik

udregn produkterne (vektorer)

09. februar 2012 af ahmadelkassem (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej jeg sidder lidt fast i den her opg håber der er nogen der gider at hjælpe 

 

opg 

der er givet to vektore a = (-2,3) og b=(3,-1)

udregn produktet

a*(a-b) .

jeg sidder og tænker over om der er nogen regne regler, for jeg tænker at jeg ganger i parenteserne og derefter trækker jeg a og b fra hinanden men jeg får det bare til en mærkelig tal, ifølge facit listen skal det give 22

kan i løse opg. og skrive punkt til punkt havd i gøre, på forhånd tak for hjælpen 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2012 af aatgsue (Slettet)

Det står et sted i min bog........... 2 sek :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. februar 2012 af mathon

 

                        [-2,3] [3,-1] = (-2)·3  +  3·(-1) = -6 - 3 = -9


Svar #3
09. februar 2012 af ahmadelkassem (Slettet)

jeg har fået -9 i a*b, men ifølge bogen så ville a*(a-b) give 22. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. februar 2012 af YesMe (Slettet)

#3

I #2, er det a • b = -9

a • (a - b) = [-2,3] • [-5,4] = 22

Du skal bruge dette tegn; • . Det er ikke det samme som; *.


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. februar 2012 af mathon

  
               a • (a - b) = a2 - a • b = (-2)2+32  -  (-9) = 4+9+9 = 22


Svar #6
09. februar 2012 af ahmadelkassem (Slettet)

okay tak for hjælpen 

men jeg sidder faktisk også fast i den her opg.

2a•(3b)


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. februar 2012 af YesMe (Slettet)

Da man ikke kan lave vektorer med piler på, på SP, bør de skrives med fed.

2a • 3b = (2·[-2,3]) • (3·[3,-1]) = [-4;6] • [9;-3] = ...


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. februar 2012 af mathon

 

                  2a • 3b = 6·(a • b) = 6·(-9) = -54


Skriv et svar til: udregn produkterne (vektorer)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.