Matematik

Løs ligningen

09. februar 2012 af Hiphopopotomus (Slettet) - Niveau: A-niveau

(log(x))2 + log(x) - 6 = 0


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det er en 2.-gradsligning i log(x) . Sæt y = log(x) og løs 2.-gradsligningen i y. bestem så x ud fra de fundne værdier af y.


Svar #2
12. februar 2012 af Hiphopopotomus (Slettet)

Jeg har fundet 2 y værdier. 2 og 3..

Hvad skal man gøre for at finde x-værdierne


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. februar 2012 af SuneChr

# 2  Rødderne er    y  =  - 3    og    y  =  2

herved fås      log x = - 3   og  log x = 2

og dermed  x  =  0,001  og  x  =  100


Svar #4
12. februar 2012 af Hiphopopotomus (Slettet)

Tak for hjælpen. Og tak for lige, at rette fejlen med hensyn til y.. Har fundet stedet hvor fejlen opstod


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. februar 2012 af NejTilSvampe

y = log(x) <=> x = 10^y 

så hvis 

y  = 2  v  y = 3 

så gælder der at 

log(x) = 2 v log(x) = 3

og dermed :

x = 10^2 v x = 10^3 


Brugbart svar (1)

Svar #6
12. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Se #3.


Brugbart svar (1)

Svar #7
12. februar 2012 af NejTilSvampe

Ja, jeg beklager jeg kom til at bumpe tråden. Det var fordi at jeg havde taben åben i nogle timer og da jeg så kom tilbage så det ud som om der ikke var nogen der havde svaret :p Jeg skulle bare have opdateret siden, min fejl :)


Brugbart svar (1)

Svar #8
12. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det er da helt i orden. Min bemærkning i #6 skal så bare ses som en afslutning, hvis nogen skulle blive forvirret af #5.


Skriv et svar til: Løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.