Fysik

Fysik fordamping og varmeenergi

10. februar 2012 af PersNabo (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg sidder med noget fysik hvor jeg har fået stillet følgende spørgsmål: 

- "Hvordan beregner man den energi der skal til at fordampe et stof med massen m?" er det bare formlen L = ?Q / m eller hvad menes der?


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. februar 2012 af NejTilSvampe

Q = Lf*m

 


Svar #2
10. februar 2012 af PersNabo (Slettet)

#2

Kan du fortælle mig hvad delta Q er,  vil gerne vide om jeg har forstået det rigtigt?

Altså hvis vandet er 20 grader og det stiger til 80 er delta Q så ikke 60?


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. februar 2012 af mathon

                 Q = m · c · ΔT = m · (4,186 kJ/(kg·K)) · ((60-20) K) = m · (167,44 kJ/kg)


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. februar 2012 af NejTilSvampe

Q er varmemængde. Det er en form for energi og måles derfor i J. Varmemængden der bruges til opvarmning af vand fra 20 til 80 grader beregner du ligesom #3. Bemærk at formlen afhænger af massen af vandet.

Det giver også god mening hvis du tænker over det. Et isbjerg skal opvarmes noget mere end en isterning for at det hele smelter. Så jo større masse, jo mere energi skal der tilføres.


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. februar 2012 af mathon

#3 korrigeret

                 Q = m · c · ΔT = m · (4,186 kJ/(kg·K)) · ((80-20) K) = m · (251,16 kJ/kg)


Skriv et svar til: Fysik fordamping og varmeenergi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.