Matematik

Hvordan finder jeg c-værdien i en andengradspolynomien?

11. februar 2012 af hansog (Slettet)

Hej, følgende opgave er jeg ved at lave:

Grafen for f(x)=ax^2+4x+c har toppunkt i (-1,2), bestem a og c

a = (T*-b)/2, men jeg kan ikke finde ud af hvordan jeg skal bestemme c. Prøvede at bruge d=0, men det giver 2 hvilket er et forkert svar.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2012 af mathon

         toppunktets 1.koordinat
                                             -b/(2a) = -4/(2a) = -1

                                              2a = 4

                                              a = 2

         toppunktets 2.koordinat
                                             c - a·(-b/(2a))2 = 2

                                             c - 2·(-1)2 = 2

                                             c = 4


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. februar 2012 af peter lind

toppunktets x koordinat er -b/(2a)


Svar #3
11. februar 2012 af hansog (Slettet)

Hvordan vil du betegne toppunktets 2.koordinat som en general formel?.. Så jeg kan sætte det ind som note.


Svar #4
11. februar 2012 af hansog (Slettet)

Og her mener jeg naturligvis i 2 koordinatet, det total du sætter ind der, hvad er det et tal for?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. februar 2012 af mathon

    toppunkt T = (-1,2) = (t1,t2)

                                2 = -d/(4a) = c - a·t12


Skriv et svar til: Hvordan finder jeg c-værdien i en andengradspolynomien?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.