Matematik

Find længden af b?

11. februar 2012 af Wihi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Betragt en trekant, ?ABC, hvor A=25°, a=9 og c=11
Beregn længden af siden b og fortolk resultatet.

Hvilken formel skal jeg bruge til den vilkårlige trekant. Jeg har prøvet med cosinus og sinus, men tror ikke jeg gør det rigtigt. Er der kan hjælpe. 

 

g(x)=x^2+1,    f(x)=√(3-x)

Hvordan finder jeg det omvendte af de her funktioner ? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. februar 2012 af Krabasken (Slettet)

Brug sinusrelationerne - og find vinkel B vha. vinkelsummen på 180 grader


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. februar 2012 af IdaNikoline (Slettet)

Du skal bruge sinusrelationerne.


Brugbart svar (2)

Svar #3
11. februar 2012 af Krabasken (Slettet)

y=x^2+1
x^2 = y-1
x=+/-V(y-1)    Byt x og y
y = +/- V(x-1)
----------------------
y=V(3-x)    y>0
y^2 = 3-x
x = 3 - y^2    Byt x og y
y = 3 - x^2   x>0


Svar #4
11. februar 2012 af Wihi (Slettet)

x=+/ -V(y-1)    Byt x og y
y = +/- V(x-1)

Jeg har lidt svært ved at forstå det hele... hvad står v for, og hvorfor er der både + og - ?? 

Der står i min opgave at jeg skal undersøge om funktionerne er hinandens omvendte og give en forskrift for dem. 


Svar #5
11. februar 2012 af Wihi (Slettet)

Er det overhovedet muligt at finde længde b, med de oplysninger jeg har. Det er jo ikke engang en ret vinkel trekant?? Der mangler altid noget, når jeg bruger sinusrelationerne

Hjælp mig !!!


Brugbart svar (1)

Svar #6
12. februar 2012 af AskTheAfghan

1)

Sinusrelation: a/sin(A) = b/sin(B) = c/sin(C)

Først anvend a/sin(A) = c/sin(C), for at finde vinklen af C.

C = sin-1(c·sin(A)/a)  , så   B = 180 - (A + C).

Du kender vinklen af B, så kan du nu anvende a/sin(A) = b/sin(b) eller b/sin(b) = c/sin(C) for at finde længden af b.

2)

g(x) = x2+1  og   f(x) = √(3 - x)

Den første funktion, skal du isolere x. Derefter skal x og g(x) ombyttes (og man sætter -1 ved g'et). Til den anden funktion, er fremgangsmåden den samme som den første funktion.

g(x) = x2 + 1  ⇔ x = ±√(g(x) - 1).

De to skal ombyttes, så er den omvendte funktion dermed; g-1(x) = ±√(x - 1)


Skriv et svar til: Find længden af b?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.