Matematik

Forskelligt

12. februar 2012 af Jenskristiann (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Her er nogen af de ting, som jeg har problemer med omkring færdighed, jeg håber nogen kan vise mig metoden til at regne dem ud..

FLISER
Flisens mål: l = 25 , b = 25 , h = 5
Flisens rumfang er 3125 cm3

Hvor mange fliser skal der bruges for at dække 1 m2 ?

RENTER
Beregn renten af 3000 kr. til 12% p.a. i et ½ år.


Det er vel ikke 416,6 kr., vel?

 

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. februar 2012 af patrickbc (Slettet)

1/((25*25)/10000) = 16 fliser

3000*(0,12*0,5)= 180 kr.

 


Svar #2
12. februar 2012 af Jenskristiann (Slettet)

Tusinde tak :)
Men er 0,5 ikke 0,6?? Fordi et halvt år er 6 måneder??


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. februar 2012 af SuneChr

# 2              6 måneder  =  6/12 år = 1/2  år

0,6   ville have været rigtigt, hvis et år havde 10 måneder,  6/10 = 0,6     (men så ville ½ år være 5 måneder).


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. februar 2012 af patrickbc (Slettet)

#2 Kort sagt: Fordi det er et ½ år. (Lad være med at tænke på måneder)


Skriv et svar til: Forskelligt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.