Matematik

vektor...haster!!

12. februar 2012 af Lillozz (Slettet)

I et koordinatsystem er to vektorer givet ved
vektor a= (t+1 over 2t)
vektor b= (3 over 4)
hvor t er et tal.
Bestem t, så vektorerne a og b er ortogonale og bestem t så vektorer a og b er parallelle.

Prikprodukt:
(t+1)•3+(2t)•4=0
3t+3+8t=0
11t+3=0
t=(-3)/11
Dvs. den ikke er ortogonal


Determinant:
(t+1)•4-(2t)•3=0
4t+4-6t=0
-2t=-4
t=2
Da det ikke giver 0, er den ikke parallel

Har jeg regnet forkert? Hælp!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2012 af Anxyous (Slettet)

#0: Dine beregninger ser rigtige ud, men du har vist misforstået opgaven - du skal beregne t, således at vektorerne er hhv. ortogonale og parallele, og altså ikke bestemme, hvorvidt de er det - det afhænger jo af t.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. februar 2012 af lystig (Slettet)

så du har selv givet svaret


Svar #3
12. februar 2012 af Lillozz (Slettet)

Hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. februar 2012 af nielsenHTX

#3

"Bestem t, så vektorerne a og b er ortogonale" der har du fundet t i </o:p>

(t+1)•3+(2t)•4=0 hvilket er rigtigt, men din tolkning er forkert de to vektorer er jo netop ortogonale når t=-3/11.</o:p>

"bestem t så vektorer a og b er parallelle" </o:p>

igen rigtig fremgangsmåde tolkningen er forkert de er netop parallelle for t=2 </o:p>

 


Svar #5
13. februar 2012 af Lillozz (Slettet)

Jeg forstår det ikke helt


Skriv et svar til: vektor...haster!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.