Matematik

Forskrift for lineær funktioner.

12. februar 2012 af MariaJoergensen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej (: 

Jeg sidder med en tre lineære funktioner, hvor jeg skal tegne graferne for. Men før jeg kan tegne graferne vil jeg gerne lige lave en forskrift først. 

De ser sådan her ud :

F: y=3*x+5

G: y=x-2

H: y= -0,25*x+9

Jeg har lavet en forskrift for F, som ser sådan her ud: x: 1,     2,         3
                                                                                                 y: 8,    11,      14

Ser den helt forkert ud?(:

 

Jeg kunne virkelig godt bruge hjælp til at lave de to sidste (muligvis også den første.), da jeg snart giver op ^^

På forhånd tak (:


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Forskrifterne er givet i opgaven. Forskriften for F er y = 3x + 5 . Du har beregnet en tabel med punkter på grafen for funktionen. Indtegn de tre punkter i et koordinatsystem og træk den rette linie gennem de tre punkter. Benyt samme fremgangsmåde for de to andre funktioner.


Svar #2
12. februar 2012 af MariaJoergensen (Slettet)

Ups det jeg mente var, at jeg gerne vil have det ind i et sildebens tabel, da jeg ikke kan se mig ud af de forskrifter der står der. 

F.eks. G : y=x-2 , hvad er x? Det er det jeg ikke kan finde ud af (:


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Lav en tabel for G på samme måde, som du lavede en tabel for F. Vælge et par værdier for x og beregn de tilhørende y-værdier ud fra forskriften y = x-2 ; y-værdien får man ved at trække 2 fra den tilhørende x-værdi.


Skriv et svar til: Forskrift for lineær funktioner.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.