Matematik

Tjek af resultater.

13. februar 2012 af matematiklytter (Slettet)

Hey..

Er dette rigtigt?

På forhånd tak!

Filerne er vedlagt.

Vedhæftet fil: trekanter.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
13. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Spm 10 a) fik du svar på i din anden tråd.

Spm 10 b) er ikke korrekt vedr. vinkel C. Læs spørgsmålet igen. man skal bestemme vinklerne C og D i firkant ABCD.

Opg 11. Trekant ABC er en retvinklet 30-60 trekant. Så ved man, at a = c/2, og b = c·(√3)/2 , og man kender b. Dine resultater er korrekt.


Svar #2
13. februar 2012 af matematiklytter (Slettet)

Okay, så opg 11 var rigtig.

Men opg 10 b) - Den har jeg kigget på nu, og det eneste jeg kan komme frem til, er at, c har to vinkler? altså den retvinklet C og den jeg har regnet ud for trekanten?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Vinkel C I firkanten består af den rette vinkel plus vinkel C i trekanten.


Svar #4
13. februar 2012 af matematiklytter (Slettet)

Okay, så jeg har en samlede vinkel C på 120°?

Men kan jeg så stadig regne vinkel D ud med trekanten - altså 180-90-30 = 60°?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, den vinkel er jo også vinkel i trekanten.


Svar #6
13. februar 2012 af matematiklytter (Slettet)

Okay, er det så nok med vinkel C = 120°?

og D = 60°? ;-))


Brugbart svar (1)

Svar #7
13. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja. Igen: Trekant CDE er en retvinklet trekant, hvis ene katete er halvt så lang som hypotenusen. Derfor er trekanten en 30-60 trekant, og den mindste vinkel (C) er 30º, og den større vinkel (D) er 60º . Vinkel C i firkanten er derfor vinkel C i trekanten plus 90º .


Svar #8
13. februar 2012 af matematiklytter (Slettet)

Tak, igen igen igen ;-)


Skriv et svar til: Tjek af resultater.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.