Matematik

Eksponentiel funktion

15. februar 2012 af studieportalen21 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej, søger lidt hjælp til denne opgave, da det ikke lykkedes mig at finde frem til resultatet

y=b*ax

x1=-25

x2=-10

y1=280

y2=49

Bestem en forskrift for denne funktion.

 

Ifølge Excel er forskriften:

y=15,711e^-0,115x


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2012 af DrNielsen

a= log(y2/y1)/log(x2/x1)

indsæt værdier, isolér b, og vupti :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. februar 2012 af Radamel (Slettet)

Bemærk, at ovenstående formel ikke gælder for eksponenetielle funktioner, men potens funktioner. For at bestemme forskriften for en eksponential funktion benyttes nedenstående formler for henholdsvis a og b

se http://da.wikibooks.org/wiki/Matematik_A/Eksponentielle_Funktioner

Ud fra ovenstående link indsætter du bare de tal der er oplyst i formlerne. Jeg får

a= 1,05106

b= y1/a^x1 = 972,402

Dvs at forskriften for funktionen er:

f(x) = 972,402 * 1,05106^x

Spørg hvis du er i tvivl :)


Svar #3
15. februar 2012 af studieportalen21 (Slettet)

#2
 

Bemærk, at ovenstående formel ikke gælder for eksponenetielle funktioner, men potens funktioner. For at bestemme forskriften for en eksponential funktion benyttes nedenstående formler for henholdsvis a og b

se http://da.wikibooks.org/wiki/Matematik_A/Eksponentielle_Funktioner

Ud fra ovenstående link indsætter du bare de tal der er oplyst i formlerne. Jeg får

a= 1,05106

b= y1/a^x1 = 972,402

Dvs at forskriften for funktionen er:

f(x) = 972,402 * 1,05106^x

Spørg hvis du er i tvivl :)

 

 

 

 

^^kan du skrive dine udregninger til hvordan du finder a og b? for jeg får noget helt andet når jeg regner det ud..


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.