Fysik

Fysik, hjælp til et diffusion opgave

15. februar 2012 af darde-disco (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen, 

dette er et aflevering opgave til imorgen som jeg sidder fast i, hjælp mig hurtigst muligt, :( er helt blank

I denne opgave vil vi se lidt p °a hvor lang tid diffusion tager. Et relevant m °al for dette kunne være den tid det i gennemsnit tager for et objekt at bevæge sig en afstand svarende til objektets egen stør- relse. Find et udtryk for den karakteristiske tid t∗ som det tager en kugle at diffundere en afstand lig med
R
kuglens radius R. Vi har at T=20?C, kB=1.38·10−23J/K (Boltzmanns konstant) og ηvand=1·10−3Pa·s (vands viskositet). Antag at diffusionen kun sker i en koordinatretning. Du kan benytte standardafvigel-
sen σ = 2Dt som et m °al for tilbagelagt afstand og desuden Einsteins udtryk for diffusionskoefficienten D. Find værdien af t∗ for virus (R∼50 nm) og for en rød blodcelle (R∼2 μm).

 

Tak på forhånd :)

 

Skriv et svar til: Fysik, hjælp til et diffusion opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.