Matematik

pyramide og kegle

15. februar 2012 af 123434 (Slettet)

Er dette korrekt?

En pyramide har en kvadratisk bund med  en sidelængde på 233m. Pyramidens højde er 146m. Den blev bygget af sten, der vejede 4 tons pr m^3. I alt blev der brugt to millioner sten.
Hvor mange m^3 sten blev der anvendt? Eget bud:233m*233m*146m*1/3=2642064,667m^3
Hvad vejede hele pyramiden? Et bud:4t*2642064,667=10568258,67t
Hvad vejede en sten? Et bud:10568258,67t:2000000=5,28t

Et almindeligt A4-papir kan give et kræmmerhus( formet som en kegle), der måler 10cm i bunden og som er 19cm højt.
Hvor mange deciliter flødeskum kan det rumme?

10cm*10cm*19cm*1/3=ca 633cm^3

10 deciliter=1 liter

633cm^3=0,633l=6,33deciliter

Tak på forhånd


Svar #1
15. februar 2012 af 123434 (Slettet)

Måler 10cm i bunden, er det så sidelængden eller arealet? I min udregning har jeg antaget at det er en sidelængde.


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#1

Jeg ville gætte på, at der menes diameteren i keglens cirkulære bund. Kræmmerhusets rumfang er da

V = (1/3)π·r2·h

    = (π/3)·(5cm)2·19cm

    = 497cm3

    = 0,497dm3

    = 4,97dl


Svar #3
16. februar 2012 af 123434 (Slettet)

Mange tak. Er du enig med resultaterne i 0#?


Svar #4
16. februar 2012 af 123434 (Slettet)

Den med pyramiden


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det ser rigtigt ud.


Svar #6
16. februar 2012 af 123434 (Slettet)

Tusind tak.


Skriv et svar til: pyramide og kegle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.