Matematik

Eksponentiel Stigning

16. februar 2012 af Mboss95 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har problemer ved at løse følgende opgave og ville høre om nogle kunne udregne følgende:

En funktion er givet ved forskriften f(x)=8*1,028^x

a) Hvor mange procent vokser y med når x vokser  med 8

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Beregn

[ ((f(x+8) - f(x)) / f(x) ] ·100%

ved at benytte forskriften for f(x) .


Svar #2
16. februar 2012 af Mboss95 (Slettet)

f(x+8) er det 8*1,028^x+8? Eller 8*1,028^8?


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. februar 2012 af AskTheAfghan

f(x) = 8·1.028x

f(x + 8) = 8·1.028(x + 8) = 8·1.028x·1.0288


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

.... og det vil sige, at

f(x+8) = f(x) · 1,0288


Skriv et svar til: Eksponentiel Stigning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.