Kemi

Partialtryk - ligevægt

19. februar 2012 af placebo321 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Reaktion:

CO2 (g) + 3H2 (g) (harpuner) CH3OH (g) + H2O (g)

Opgave:

Beregn partialtrykket af methanol, når ligevægten er indstillet ved 200 grader celsius.

Min løsning:

Kp = 1,5*10-4 bar-2

p(CO2) = 10 bar

p(H2) = 30 bar

Jeg opstiller ligevægtsudtrykket

1,5*10-4 bar-2 = x2/((10-x)*(30-3x)3

hvor x angiver ændringen i partialtrykket for en reaktionsdeltager, som har koefficienten 1 i reaktionsskemaet.

Spørgsmål til min løsning

Jeg er i tvivl om, om man kan bruge reaktionsskemaets koefficienter til at regne med partialtryk. Alle steder i min bog, hvor der er en ligevægt kun med gasser i, får man den aktuelle stofmængdekoncentration af gasserne til at beregne koncentrationen af en af reaktionsdeltagerne ved ligevægt, idet man så kan bruge koefficienterne i reaktionsskemaet.


Skriv et svar til: Partialtryk - ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.