Matematik

hej. jeg har svært ved at reducer dette ligning?

19. februar 2012 af 123456ata (Slettet) - Niveau: A-niveau

pi*(d/2)^2 - pi*(d/2-b)^2


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2012 af NejTilSvampe

start med at sætte pi uden for en parentes

pi* ( (d/2)^2 - (d/2-b)^2 ) 

koncentrer nu kun om at reducere det inde i parentesen.

Brug kvadratsætningen på led nummer 2.


Svar #2
19. februar 2012 af 123456ata (Slettet)

er det så:

pi* ( (d/2)^2 - (d/2-b)^2 )

pi*d^2+(d/2)^2-(d/2)^2-b^2 ?

er det rigtigt eller er jeg helt ved siden af?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. februar 2012 af NejTilSvampe

- (d/2-b)^2 = - ( (d/2)^2 + b^2 - 2*(d/2)*b ) = - ( (d/2)^2 + b^2 - db)


Svar #4
19. februar 2012 af 123456ata (Slettet)

kan man ikke reducer det mere end?

- ( (d/2)^2 + b^2 - db)


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. februar 2012 af Krabasken (Slettet)

= pi * d^2 / 4 - pi * (d^2/4- db + b^2) =
 

pi * (-db + b^2) =


-b * (d - b) * pi


Når der ikke er noget lighedstegn er det ikke en ligning men et udtryk

;-)
 


Svar #6
19. februar 2012 af 123456ata (Slettet)

hvorfor delt med 4?


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. februar 2012 af NejTilSvampe

#4 - Du skal jo fortsætte - det udtryk der skal du substituere ind i det jeg skrev i #1. Derefter kan du reducere ydligere.


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. februar 2012 af Krabasken (Slettet)

(d/2)2 = d2/22 = d2/4

;-)


Svar #9
19. februar 2012 af 123456ata (Slettet)

okay nu er jeg helt med (-: tak for hjælpen

 


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. februar 2012 af SuneChr

Udtrykket i # 0  er arealet af en cirkelring med længste diameter = d og bredden af ringen = b.

Arealet af denne ring er    A = π·(b·d - b2)


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

π · [ (d/2)2 - (d/2 - b)2 ] = π · [ (d/2 + (d/2 -b)) · (d/2 - (d/2 -b) ]

                                         = π · (d - b) · b

Resultatet i #5 har forkert fortegn.


Skriv et svar til: hej. jeg har svært ved at reducer dette ligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.