Matematik

Trigonometri

20. februar 2012 af MieLouise96 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg har brug for hjælp til denne opgave (:

Det er en retvinklet trekant og side [BC] er 6,1cm og vinkel A er 31,2 grader. 

Opgaven går ud på at jeg skal bestemme side [AB] og vinkel B..

Please hjælp mig.. Jeg er rigtig lost /: 

- Det er noget med at man skal bruge Sinus, cosinus og tangens eller sådan noget (:

 

Mvh. Mie-Louise


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. februar 2012 af LizaPigenDewinski (Slettet)

har du allerede i forvejen fundet andres siders længde eller vinklers størrelse?


Brugbart svar (2)

Svar #2
20. februar 2012 af SuneChr

Vinkelsummen i en trekant er 180o

sin 31,2o  =  6,1 / |AB|


Svar #3
20. februar 2012 af MieLouise96 (Slettet)

Ikke flere end dem der stod i forvejen.. Ved ikke helt hvordan man gør..


Brugbart svar (2)

Svar #4
20. februar 2012 af mathon

                                   [AB] = c = a/sin(A)

                                   B = 90º - A


Svar #5
20. februar 2012 af MieLouise96 (Slettet)

Men vil I skære lidt mere ud i pap, hvordan man udregner side |AB| ? (: Er ikke så skarp.. endnu ..
 

- Ellers mange tak for de gode svar (:


Brugbart svar (2)

Svar #6
20. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det er da skåret ud i pap i både #2 og #4 med en meget skarp kniv endda,

|AB| = 6,1 / sin(31,2º)


Brugbart svar (3)

Svar #7
21. februar 2012 af PeterValberg

Klik eventuelt ind på denne hjemmeside

hvor du kan indtaste de kendte værdier og få resten beregnet
(med skitse og udregninger)
 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #8
21. februar 2012 af MieLouise96 (Slettet)

Mange tak (:


Svar #9
21. februar 2012 af MieLouise96 (Slettet)

#7


Klik eventuelt ind på denne hjemmeside

hvor du kan indtaste de kendte værdier og få resten beregnet
(med skitse og udregninger)
 

Tusind mange tak for hjemmesiden! Den er meget brugbar! (-:

Myysss


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.