Matematik

bestem en ligning for parabel

22. februar 2012 af kila89 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal bestemme en ligning for en parabel hvor jeg har op lyst at en parabel skærer x aksen i punkterne (-1,0) og (4,0) og skærer y aksen i (0,4)

Hvordan kommer jeg frem til en linging?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2012 af mathon

                               f(x) = y = ax2 + bx + c      
omskrives for
d>0            

                               f(x) = y = a(x-rod1)(x-rod2)   

                             

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2012 af mathon

hvorfor

                               f(x) = y = a·(x+1)·(x-4)     gennem   (0,4)
 


Skriv et svar til: bestem en ligning for parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.