Matematik

opgave 3.007 sæt fra 2007 eksamen matematik stx

22. februar 2012 af mollybitte (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.
Jeg sidder med en eksamensopgave i matematik. Jeg kunne virkelig godt bruge hjælp til den.
Det drejer sig om opgave 3.007 fra eksamenssættet fra 2007 i matematik STX.

Opgaven lyder følgende: 

En kasse med kvadratisk bund har rumfang 125. 

Angiv arealet af kassens samlede overflade som en funktion af sidelængden x i den kvadratiske bund.

 

Jeg håber der er en, der kan hjælpe mig.
På forhånd mange tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2012 af Andreww (Slettet)

Kassens rumfang:

 x2*z=125

z=125/x2

 

Kassens samlede overflade areal:

O(x) = 2x2+4xz

 

Indsæt nu z, og reducer.


Skriv et svar til: opgave 3.007 sæt fra 2007 eksamen matematik stx

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.