Matematik

Gør rede for at tangenten til grafen er?

22. februar 2012 af matematikNooben (Slettet) - Niveau: B-niveau

I koordinatsystemet ses grafen for
funktionen f med forskriften
f( x) 1,5x^2- 5x+ 2
a) Gør rede for, at tangenten til grafen for f i punktet
(2, f (2)) er givet ved ligningen
l : y = x − 8


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Vis, at f'(2) = 1, og at f(2) = 2-8 = -6 .

Skal det være

f(x) = (3/2)·x2 =5x -2   ?


Svar #2
22. februar 2012 af matematikNooben (Slettet)

?;( fatter jeg ikke


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du kan starte med at svare på mit spørgsmål til sidst i #1.

Tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) har hældningskoefficienten f'(x0) . Da man skal vise, at den givne linie er tangent til grafen for f(x) i (2 , f(2)) , skal man først vise, at liniens hældningskoefficient er lig med f'(2) . Dernæst skal man vise, at røringspunktet (2 , f(2)) også ligger på den angivne linie.


Skriv et svar til: Gør rede for at tangenten til grafen er?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.