Matematik

Ligning

23. februar 2012 af ulla7 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej, jeg håber at I kan hjælpe mig med denne ligning...

6x - (1 - x) = 3x + 17

 

Jeg håber at I vil hjælpe :D


Brugbart svar (2)

Svar #1
23. februar 2012 af mathon

du kan vel hæve en minusparentes


Svar #2
23. februar 2012 af ulla7 (Slettet)

Kan du evt. vise det?


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. februar 2012 af PeterValberg

6x - (1 - x) = 3x + 17    hæv parentesen (husk at ændre fortegnene, da det er en minus parentes)

6x - 1 + x = 3x + 17     "saml" x'erne på den ene side og de "alm." tal på den anden
6x + x - 3x = 17 + 1     reducér
4x = 18                        forkort begge sider med 4 
x = 18/4
x = 9/2  

x = 4,5

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. februar 2012 af mathon

 

                   6x - (1 - x) = 3x + 17

                   6x - 1 + x = 3x + 17

                   7x - 1  = 3x + 17

                   4x = 18

                   2x = 9

                   x = 4,5


Svar #5
23. februar 2012 af ulla7 (Slettet)

Så det rigtige svar er x=4,5?


Brugbart svar (2)

Svar #6
23. februar 2012 af PeterValberg

#5

ja

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
23. februar 2012 af ulla7 (Slettet)

Tusind tak :D


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.