Matematik

Vanskelig opgave

23. februar 2012 af ulla7 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej, da jeg synes at denne opgave er lidt vanskelig og forvirrende. Håber jeg at der er nogen der vil hjælpe mig med den!

 

20 kg te til 45 kr. pr. kg blandes med 20 kg te til 54 kr. pr. kg og 30 kg til 60 kr. pr. kg.

Hvor meget koster 1 kg af denne te-blanding?

 

Jeg håber at I kan hjælpe mig, på forhånd tak :D


Brugbart svar (2)

Svar #1
23. februar 2012 af nielsenHTX

find hvad hele blandingen koster og del med antal kg

(20*45+20*54+30*60)/(20+20+30)=54 kr pr kg


Svar #2
23. februar 2012 af ulla7 (Slettet)

Men kan du srkive med tekst hvad du gør?

Og er svaret så 54 kr pr kg?


Brugbart svar (2)

Svar #3
23. februar 2012 af nielsenHTX

#2

find hvad hele blandingen koster og del med antal kg...

blandingen må kost 20*45+20*54+30*60=3780 kr

der er i alt 20+20+30=70kg altså må et kg koste

3780kr/70kg=54kr pr kg


Brugbart svar (2)

Svar #4
23. februar 2012 af mathon

                                    mængde / kg                  mængdepris / kr

                                         20                                20·45 =   900

                                         20                                20·54 =  1080

                                         30                                30·60 =  1800

                  i alt                 70                                               3780

            
                             70 kg blandingste koster 3780 kr

                             1 kg blandingste koster (3780 kr) / (70 kg) = 54 kr/kg


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. februar 2012 af PeterValberg

20 kg á 45 kr =   900 kr
20 kg á 54 kr = 1080 kr
30 kg á 60 kr = 1800 kr
---------                -----------
70 kg                  3780 kr

Prisen for 1 kg af blandingen = 3780/70 = 54 kr pr. kg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Vanskelig opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.