Matematik

Hjælp til ligning

24. februar 2012 af Thecoolstuff (Slettet) - Niveau: C-niveau

3x/(x+2)-6=- 3x/(x-2)

Kan ikke helt finde ud af fremgangsmåden


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Gang ligningen med brøkernes fællesnævner, reducer, og løs så den fremkomne ligning.


Svar #2
24. februar 2012 af Thecoolstuff (Slettet)

Jeg har startet med at lave sekstallet til en brøk med en fællesnævner og så lagt det sammen med den ene brøk. Er det rigtigt? Jeg fik sekstallaet lavet til denne brøk: (6x+12)/(x+2)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Find først frem til fællesnævneren for alle brøkerne i ligningen.


Svar #4
24. februar 2012 af Thecoolstuff (Slettet)

Ok indtil videre er mine beregninger således. Er metoden rigtig?

3x/(x+2)-(6x+12)/(x+2)= (-3x+12)/(x+2)

(-3x+12)/(x+2)=- 3x/(x-2)

(x-2)*(-3x+12)/(x+2)=(-3x^2-6x+12x-24)/(x^2-4)

(x+2)*(-3x)/(x-2)=(-3x^2-6x)/(x^2-4)

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er da muligvis rigtigt, men ikke særlig anvendeligt. Du har stadig ikke fundet frem til fællesnævneren for alle brøkerne.

Fællesnævneren er (x+2)(x-2) . Ganger man alle led i ligningen med fællesnævneren, får man

3x·(x-2) -6·(x+2)·(x-2) = -3x·(x+2) .

Gang nu parenteserne ud og reducer.


Svar #6
25. februar 2012 af Thecoolstuff (Slettet)

Mange tak jeg prøver det :D


Skriv et svar til: Hjælp til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.