Matematik

Projektion rum

25. februar 2012 af Imprafir (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har en opgave der lyder således:

Bestem koordinatsættet til det punkt Q, som er projektionen af P på a. (P er et punkt og a et plan)

Jeg kender normalvektoren + dens længde til planet: (2,-1,2) og længde 3.

Jeg kender punktet P: (7,3,-2)

Jeg kender radius for en kugle der har centrum i P og som tangerer a. Radius er 3.

Jeg har prøvet at finde vektoren PQ: (3*(2,-1,2)/3 = (2,-1,2)

Men går i stå her. Hvordan finder jeg Q?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at

OQ = OP + PQ

OQ er stedvektoren til punktet Q, og den har samme koordinater som punktet Q . Her er O koordinatsystemets begyndelsespunkt.


Svar #2
25. februar 2012 af Imprafir (Slettet)

Tak for svaret, men TI interactive gider ikke at løse ligningen. Jeg indsætter mine de kendte punkter, men den skriver "Dimension error". Nogen forslag?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du behøver vel ikke lommeregner til at regne det ud??

OQ = OP + PQ = (7,3,-2) + (2,-1,2)


Svar #4
07. marts 2012 af Imprafir (Slettet)

Ok, for at finde koordinatet, lægger jeg så bare de to vektorer sammen, da OQ er = koordinatet Q. Dvs. at koordinatet for punktet Q bliver (9,2,0).


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, netop.


Skriv et svar til: Projektion rum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.