Matematik

vinkelrette linjer

25. februar 2012 af Ultraviolet (Slettet)

Hej

Hvad menes der med vinkelrette linjer a1*a2 = -1 ? Ikke fordi jeg ikke ved hvad vinkelrette linjer er, men forstår ikke forklaringen der. Hvad er vigtigt at man kan mht. vinkelrette linjer uden hjælpemidler på A-niveau?


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. februar 2012 af anonym000

Det betyder hvis produktet af linjernes hældningstal giver -1 står de vinkelrette på hinanden.. 

- - -

...............


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. februar 2012 af PeterValberg

Hvis graferne for to lineære funktioner (efter modellen y = ax + b)
er vinkelrette (ortogonale) på hinanden, - så er det ensbetydende
med at produktet af deres hældningskoefficienter er lig med minus et.

Givet linjerne:

l: y = a1x + b1

m: y = a2x + b2

Så gælder:

l ⊥ m  ⇔  a1·a2 = -1

For at besvare dit andet spørgsmål, så vil det være godt, hvis du kan bestemme
en forskrift for en lineær funktion ud fra to givne punkter, der ligger på linjen. 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: vinkelrette linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.