Matematik

procent

25. februar 2012 af Sidsel113 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hej jeg har en opgave, som jeg ikke aner hvordan jeg skal løse, håber i kan hjælpe?

Opgaven:

Lav et overslag på 15% af prisen. Beregn derefter den nøjagtige pris. 

a. 200 kr.     Overslag:                       Kr.    Beregnet pris:                      kr.

b. 577 kr      Overslag:                      Kr.     Beregnet pris:                      kr.

c. 0,75 kr.    Overslag                       Kr.     Beregnet pris:                     Kr. 

Tak på forhånd!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2012 af PeterValberg

15% (15 ProCent eller 15 PerHundrede)

den første er nem nok: 15 for hver hundrede, - det må være 30 oveni ialt :-)

For at få den nøjagtige pris:   200·1,15 = 230 kr.

den næste er lidt værre :-)
(overslag) 15% af 577 .... hmmmm.

15 for hver hundrede (5·15):        75
77 er ca. 3/4 af 100 så 3/4 af 15: 12
ialt                                                      87 kr. oveni de 577 (altså 664 kr.)

Nøjagtig:  577·1,15 = 663,55 kr.

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar 2012 af Krabasken (Slettet)

15 % regnet "i hovedet" er jo en tiendedel plus det halve af den tiendedel fx.

en tiendedel af 200 er 20 og det halve af 20 er 10 - altså er 15% = 20 + 10 = 30

Samme metode på de andre bare med cirka-tal   ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2012 af Krabasken (Slettet)

# 1 finder 115 % men du spurgte om 15 %

Se # 2


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. februar 2012 af PeterValberg

#3 ja okay det er da rigtig nok

15% af 577 er stadig cirka 87 kr (i overslag)

Nøjagtigt biver det:    577·0,15 = 86,55 kr.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
26. februar 2012 af Sidsel113 (Slettet)

Okay, men kan i hjælpe mig med c. =,75 kr,     Overslag                      Og Beregnet pris. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. februar 2012 af Krabasken (Slettet)

Præcis samme måde:

1/10 af 75 øre er 7½ øre

Det halve af 7½ øre er knap 4 øre

Tilsammen ca. 11 øre.

Helt nøjagtigt: 15/100 * 0,75 kr. = 0,1125 kr. = 0,11 kr.

;-)


Svar #7
26. februar 2012 af Sidsel113 (Slettet)

Okay, så beregnet pris er.. 0,11 kr. ? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. februar 2012 af Krabasken (Slettet)

Nemlig!


Svar #9
26. februar 2012 af Sidsel113 (Slettet)

Okay hvad er så overslag??


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. februar 2012 af Krabasken (Slettet)

Der sådan cirka omtrent i nærheden omkring . . .


Skriv et svar til: procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.