Matematik

skæring mellem plan og linje

26. februar 2012 af plumb (Slettet) - Niveau: A-niveau

Spg:

I et koordinatsystem i rummet er givet en plan α med ligningen
2x-y+z+3=0
og en linje l men parameterfremstillingen
(x,y,z)=(1,2,3)+t(1,-1,1)


a) Bestem koordinatsættet til det punkt P på l, hvis projektion på α har koordinatsættet
(-2,2,3)

Løsning?

Jeg ved, at punktet vi ønsker at finde, P på a, findes som skæringspunktet mellem planen a og en linje gennem P. Dvs skæringen mellem den opgivne linje l og planen a. Men hvordan gøres dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2012 af peter lind

Du sætter parameterfremstillingen ind i planens ligning. Det giver en ligning i t. Løsningen er den t værdi, der svarer til skæringen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2012 af mette48 (Slettet)

P skal opfylde  parameterfremstillingen for linien

P projektion på α kalden Q

PG skal være normalvektor til planen

Opskriv PG som funktion af t

Opskriv normalvektoren til α

Fin derud fra t


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2012 af mathon

skæringspunktet
mellem planen α med ligningen
2x-y+z+3=0
og linjen L med parameterfremstillingen
(x,y,z) = (1,2,3) + t(1,-1,1)


                er
                       S(-2,-1,0)
 


Svar #4
26. februar 2012 af plumb (Slettet)

@Peter:
Ved indsættelse bliver det 2(1+t)-(2-t)+(3+t)+3=0, ikke? I så fald er der ingen løsning.

@mette:
Med PG, mener du da PQ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. februar 2012 af mathon

    
                               SP = SQ + QP

                               QP = SP - SQ

                


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. februar 2012 af peter lind

#4 Du har regnet forkert. Der er en løsning


Skriv et svar til: skæring mellem plan og linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.