Matematik

f'(x) = g'(x) og isoler x

27. februar 2012 af Youseff (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder fast i 2 opgaver, jeg ikke helt kan få lavet, jeg har prøvet, men uden held.

Den første lyder:

Løs 2/(x-1) = 3/x

Jeg har prøvet, at gange over tværs, men kan ikke få fjernet det andet x. Det er sikkert rigtig nemt, men kan slet ikke finde ud af hvordan det skal gøres.

Opgave 2:

Om 2 funktioner f og g oplyses det at f´(x) = g´(x) for alle x

Tegn mulige grafer for f og g og forklar!

(vink: der er mange muligheder!)

Jeg er helt lost her... Håber virkelig en eller anden kan hjælpe, jeg vil sætte stor pris på det


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2012 af peter lind

1) gang på begge sider med x(x-1)

2) f'(x) = g'(x) <=>  0 = f'(x)-g'(x) = (f(x)-g(x))'


Svar #2
27. februar 2012 af Youseff (Slettet)

Jeg forstår stadig ikke, hvad det er, at jeg skal forklare i 2'eren. Jeg har lavet 1'eren nu tak for hjælpen! Men vil sætte stor pris på hvis en eller anden kunne hjælpe med opgave 2.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2012 af peter lind

Hvis den afledede af funktionen h(x) = f(x) -g(x) er 0 hvad er h(x) så ?


Skriv et svar til: f'(x) = g'(x) og isoler x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.