Kemi

Kemi om natron - rapport

27. februar 2012 af mollybitte (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.
Jeg sidder med en rapport om natron.
Og der er et par spørgsmål, som jeg har svært ved at få besvaret.
 

1.Beregn massen af NaHCO3. Derefter beregnes stofmængden af NaHCO3.

2.Beregn massen af NaOH.

3.Beregn massen af Na2CO3.

 

Det ville være dejligt, hvis jeg kunne få noget hjælp :)

På forhånd mange tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2012 af ansigtet (Slettet)

det er lidt svært at hjælpe dig med at beregne massen når du intet information giver os. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2012 af mathon

       M(NaHCO3)             =  sum({1,1,1,3}*{22.990,1.0079,12.011,15.999}) g/mol   = 84,0059 g/mol  

       M(Na2CO3)              =  sum({2,1,3}*{22.990,12.011,15.999}) g/mol                  = 105,9880 g/mol

       M(NaOH)                 =  sum({1,1,1}*{22.990,15.999,1.0079}) g/mol                  =  39,9969 g/mol


Skriv et svar til: Kemi om natron - rapport

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.