Matematik

find b og k i f(x)=b · 2kx

27. februar 2012 af cjmo (Slettet) - Niveau: A-niveau

En funktion  f er bestemt ved forskriften

f(x)= b · 2kx

hvor b og k er konstanter. Grafen for f  går gennem punkterne P(1,4) og Q(3,16).

  Bestem b og k.

Hvordan gøres det?

Og hvad er det forresten for en funktion?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Funktionen er en eksponentialfunktion f(x) = b·ax , med a = 2k .

Benyt formlerne til bestemmelse af en eksponentialfunktions to konstanter a og b ud fra to givne punkter, og bestem så k ud fra

k = ln(a) / ln(2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man kan også benytte forskriften direkte til at bestemme b og k:

P(1,4):       4 = b·2k·1

Q(3,16):  16 = b·2k·3 ,

dvs

(16/4) = 4 = 23k / 2k = 22k = (22)k = 4k ,

hvorfor k = 1 og b = 4/2 = 2 .


Svar #3
28. februar 2012 af cjmo (Slettet)

Jeg forstår ikke, hvordan du finder frem til k og b?


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Dividerer man den ene ligning op i den anden, fremkommer der en ligning i k alene, der så løses, og den fundne værdi for k indsættes i den ene af de oprindelige ligninger, hvorved b findes.


Skriv et svar til: find b og k i f(x)=b · 2kx

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.