Matematik

Nogle der kan hjælpe med matematik?

27. februar 2012 af Pinkeyyy (Slettet) - Niveau: C-niveau

Geometri.

Er virkelig dårligt, så i må gerne uddybe gå lidt i detaljer og sådan, vis i har lyst til at hjælpe? :)

Det er hele opg  5)

og opg 4 b)

sætter utrolig meget pris på jeres tid


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2012 af mette48 (Slettet)

Start lige med at lægge billeder og opgaver i eet lag, ikke oven i hinanden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Opg 4b)

Derskal gælde

610mm ≤ b + 2h ≤ 630mm ,

hvor man kender h = 142mm; løs nu uligheden i b.

Opg 5) Man kender to vinkler i trekanten og derfor alle tre vinkler. benyt sinusrelationerne til at beregne |BC|.

Beregn dernæst højden hb af

hb = |BC| · sin(C)


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#1

Der er nu ikke noget galt med den vedhæftede fil.


Svar #4
27. februar 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

Ok jeg forstår got det i opg 5, hvor jeg skal bruge sinus.

Men når jeg skal finde højden af BC, er det så det jeg lige har regnet ud, men hvad er sin(c) så? er det vinklen 64 jeg ganger med.. Undskyld er bare så dårlig til mat


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, man indsætter de kendte størrelser i formlen. Længden |BC| blev beregnet i spm a), og vinkel C er givet i opgaven, C = 64º. Det er sinus til vinkel C, der skal ganges med. Det drejer sig om at læse teksten.


Svar #6
27. februar 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

mange tak for dkn hjælp.

Kan jeg spørge dig om en ting mere?

opg 4 har jeg sagt:

2(140)+330=610

2(150)+330=630

tallet skal lægge mellem 140-150

ved ikke om det er rigtig forstår den ikke rigtig


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Jeg forstår ikke, hvad du laver der.

Breddden b skal ligge mellem 610mm -2·h og 630mm -2·h , dvs mellem 326mm og 346mm .


Svar #8
27. februar 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

hvad er h? hvordan beregner jeg det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

h er trappens højde = 142mm, som også forklaret i #2.


Svar #10
27. februar 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

610mm -2·142 =svarog 630mm -2·142=svar , dvs mellem 326mm og 346mm

Så det er svaret?


Brugbart svar (0)

Svar #11
27. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Ja. Opgaven spørger mellem hvilke værdier bredden b skal ligge for at opfylde det bestemte kriterium, og svaret er, at bredden b skal ligge mellem de to angivne værdier.


Svar #12
27. februar 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

Virkelig tak for hjælpen, sætter stro pris på det!

Hvad med opg 3 a og b)

Der er det jo bar om at bestemme om man skal bruge cos-sin eller tan?

men forstår ikke a) bestem hvad menes der med det?


Brugbart svar (0)

Svar #13
27. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#12

Så det er altså hele opgavesættet, der er problemer med?

Opg 3. Man skal indse, at ABCE er et rektangel, og at man derfor kan finde længden |DE| som forskellen mellem |AD| og |BC|, og at |AB| = |CE| . Og |CE| er katete i en retvinklet trekant, hvor man kender hypotenusen og den anden katete, så her er Pythagoras din ven.

Vinkel D i firkanten er lig med vinkel D i den retvinklede trekant CED. Vinkel C i firkanten er lig med 90º plus vinkel C i trekant CED, så trekantens vinkel C = 90º - D.


Svar #14
27. februar 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

Okay, jeg ved ikke lige hvordan jeg skal have fået det skrevet op.

Nej det er lige kun til denne her opg :)

så er jeg færdig:)

Så jeg bruger Pythagoras i den første altså a)


Brugbart svar (0)

Svar #15
27. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#14

Ja. Læs vejledningen i #13.


Svar #16
27. februar 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

a^2+b^2=c^2

145^2+60^2 også skal jeg fortsætte på denne måde?


Brugbart svar (0)

Svar #17
27. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#16

Nej, du skal læse vejledningen og se på tegningen. I den retvinklede trekant CED kender man hypotenusen og den ene katete. Det ser heller ikke ud til, at du har beregnet |DE| korrekt.

Læs og forstå #13.


Svar #18
27. februar 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

Jeg har læst, men forstår ikke helt. DE finder jeg ved?


Brugbart svar (0)

Svar #19
27. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#18

Jeg citerer fra #13:

"og at man derfor kan finde længden |DE| som forskellen mellem |AD| og |BC|"


Svar #20
27. februar 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

Kunne du hjælpe mig med at komme iagng, kan ikke rigtig se hvad jeg skal gøre ?


Forrige 1 2 3 Næste

Der er 58 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.