Matematik

Potens funktion

28. februar 2012 af lalalalama (Slettet) - Niveau: A-niveau

Her er linket over opgaven: 

http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF11/111209%20stx113%20MAT%20A.ashx

i opgave a) har jeg fået a = 0,7669 og b = 0,0036.

 

Er a'eren rigtig og hvordan laves b og c?


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. februar 2012 af NeFaX (Slettet)

Hvilken opgave nr. er der tale om?


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. februar 2012 af PeterValberg

a) er korrekt

du har forskriften:

f(x) = 0,0036·x0,7669

b)

Indsæt 45 som x og bestem dermed f(45)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
28. februar 2012 af lalalalama (Slettet)

UNDSKYLD.. det er opgave 8! 

og giver b'eren 0,066704

Mange tak, hvad med c'eren?


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. februar 2012 af PeterValberg

Du skal benytte dig af, at der for en potensfunktion gælder:

1 + ry = (1 + rx)a

hvor rx er vækstraten på x, altså 30/100 = 0,3

Regnestykket hedder altså:

1 + ry = ( 1+ 30/100)0,7669

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
28. februar 2012 af lalalalama (Slettet)

er ry så 0,222878?


Brugbart svar (1)

Svar #6
28. februar 2012 af PeterValberg

ja, hvilket svarer til 22,3%

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
28. februar 2012 af lalalalama (Slettet)

Mange tak Peter! :-)


Brugbart svar (1)

Svar #8
28. februar 2012 af PeterValberg

Det var så lidt :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Potens funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.