Musik

Matematik/Excel formel

28. februar 2012 af Vision1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kære alle,

jeg sidder og fumler med en lille udregning i excel.

Jeg ønsker at nå frem til følgende:

 

Jeg indsætter et tal fx 100 (variabelt), dette tal skal ganges med 1 ½ minut (konstant). Herefter skal det tillægges 105 minutter (konstant). Resultatet jeg kommer frem til skal herefter konverteres til minutter, altså ikke fx ,75 men ,45.

 

Ovenstående skal give 4,15.

Hvordan opsætter jeg denne formel i excel?

 

På forhånd tak

 

Kenneth


Brugbart svar (2)

Svar #1
28. februar 2012 af Grud (Slettet)

A1 hedder: Variable

A2 hedder Tid i sekunder

A3 hedder Tid i minutter

A4 hedder Tid i timer

 

Dit variable tal indsætter du i B1

I B2 skriver du formelen: = B1 * (1.5*60) + (105*60)

I B3 skriver du formelen: = B2 / 60

I B4 skriver du formelen: = B3 / 60

 

Så får du dit svar i sekunder i B2, i minutter i B3 og i timer i B4


Svar #2
28. februar 2012 af Vision1 (Slettet)

Tak for dit svar men det leder mig desværre ikke frem til det jeg ønsker.

Din udregning vil i sidste ende give 4,25 og ikke 4,15.
Jeg søger en udregning så tallet bliver konverteret fra 100-dele til HH:MM


Brugbart svar (3)

Svar #3
28. februar 2012 af Grud (Slettet)

Okay ja, det bliver lidt mere besværligt, men det kan godt lade sig gøre.

A1 hedder Variable

A2 hedder Svar i HH:MM

I B1 skriver du din antal slag pr minut (100 i nævnte tilfælde)

I B2 skriver du følgende: =RUND.NED((B1*90+(105*60))/(60*60);0)+(60/100)*((B1*90+(105*60))/(60*60)-RUND.NED((B1*90+(105*60))/(60*60);0))

 

Hvis du har engelsk excel skal du bruge: ROUNDDOWN i stedet for RUND.NED


Brugbart svar (3)

Svar #4
28. februar 2012 af Grud (Slettet)

Den først del af formelen: RUND.NED((B1*90+(105*60))/(60*60);0) udregner dit svar i antal timer og runder ned til nærmeste hele tal.

Den anden del af formelen: (60/100)*((B1*90+(105*60))/(60*60)-RUND.NED((B1*90+(105*60))/(60*60);0)) tager resten og konvertere det til antal minutter 


Svar #5
28. februar 2012 af Vision1 (Slettet)

Det var ellers noget af en formel :)

Desværre kan jeg heller ikke får den til at virke. Den runder hele tiden af til enten 1,45, 2,45, 3,45 el, 4,45 osv.


Brugbart svar (2)

Svar #6
28. februar 2012 af Grud (Slettet)

Kopierer du bare formlen? Den virker nemlig perfekt i mit excel ;)


Svar #7
28. februar 2012 af Vision1 (Slettet)

Ja? Når jeg bare kopier formlen får jeg 100 = 3,36


Brugbart svar (3)

Svar #8
28. februar 2012 af Grud (Slettet)

Det kan man undre sig over :) Jeg kan ikke rigtigt hjælpe dig mere, da formlen virker for mig og giver for 100 en værdi på 4,15.

Jeg har i

A1: 100

A2: RUND.NED((A1*90+(105*60))/(60*60);0)+(60/100)*((A1*90+(105*60))/(60*60)-RUND.NED((A1*90+(105*60))/(60*60);0))


Svar #9
28. februar 2012 af Vision1 (Slettet)

Grud:

Når jeg indsætter dem delvist de 2 formler giver den først, som burde give 4, 0.

Den anden giver rigtig nok 0,15?

Har du nogen ide hvad det kan være der går galt?

På forhånd tak.


Brugbart svar (3)

Svar #10
28. februar 2012 af Grud (Slettet)

Det giver ikke rigtigt mening at den ene del af formlen virker og den anden ikke gør. Har du tjekket at begge dele af formelen henviser til det rigtige (og det samme felt) altså det der står 100 i?

Som du kan se i formelen så er hele den første del også med i anden del efter minusset. Når anden del virker rigtigt nok og indeholder hele første del vil jeg næsten tro det er henvisningen der er galt eller du har glemt en parentes el. lign.

 

Jeg har vedhæftet et excelark hvor det virker

Vedhæftet fil:Løsning.xlsx

Svar #11
28. februar 2012 af Vision1 (Slettet)

Mange tak. 

Kan man udlade den del der afrunder i formlen?  Så hvis det fx er 105 så vil tallet være 4H og 32,5 min.

Jeg skal bruge det på et hotel hvor vi kører minibar. Vi har mellem 0 - 266 minibarer. Uanset om der er 1-266 minibarer får man 105 min. (1H og 45min) til opfyldning lager osv.  

Så skal regne ud om de holder deres tid og skal sætte det ind i et skema i minutter. Tallet kan derfor nemt være 167 og så skal jeg bruge det præcise antal minutter skal må bruges. 


Brugbart svar (3)

Svar #12
28. februar 2012 af Grud (Slettet)

Er det noget lignede det vedhæftet du leder efter?

Vedhæftet fil:Løsning v2.xlsx

Svar #13
28. februar 2012 af Vision1 (Slettet)

Mange tak for din hjælp og tid champ!


Svar #14
28. februar 2012 af Vision1 (Slettet)

Lige hvad skal skulle bruge!


Brugbart svar (2)

Svar #15
29. februar 2012 af Krabasken (Slettet)

Problemet er, at du ikke har formatteret facit-cellen til TID

Når du får 4,25 er det jo netop 4 1/4 time og det vil i tidsformat blive til 4:15

;-)


Brugbart svar (2)

Svar #16
29. februar 2012 af Krabasken (Slettet)

Næste gang, så prøv under "Matematik" i stedet for under "Musik" . . .


Skriv et svar til: Matematik/Excel formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.