Fysik

hjælp til fysik opgave

28. februar 2012 af TheLeresa (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej alle nogle som vil hjælpe med denne opgave.

 

En kugleformet hornmine fra 2. verdenskrig har en radius på 30 cm og en masse på 95 kg. Minener lænket til havbunden med en jernkæde. 

a) hvor stor er opdriften på minen?

b) hvor stor kraft trækker den i kæden med

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. februar 2012 af mathon


                       ...opdriften er lig med tyngden af den fortrængte vandmængde


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. februar 2012 af mathon

dvs
                             Fop = mvandfortrængt · g  = Vvandfortrængt · ρ · g =

                                         (4π/3)·(0,30 m)3 · (1000 kg/m3) · (9,81 N/kg) = 1.109,48 N


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. juni 2013 af jenshansen10 (Slettet)

Hvad med opg. b? Hvor stor kraft trækker den i kæden med?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. juli 2013 af mathon

b)

                                         Ftræk = Fop - Ftyngdekraft

                                         Ftræk = (1.109,48 N)  -  (95 kg)•(9,81 N/kg) = 177,53 N


Skriv et svar til: hjælp til fysik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.