Matematik

procent regning. ?!

28. februar 2012 af Amay (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Jeg har nu prøvet at regne frem og tilbage.. men kan ikke finde frem til det rigtig resultat

 

 Hvad var den oprindelige pris på en rejse, der nu koster 2.995 kr.? når der er trukket 12% og 8% fra prisen..

k=K0*(1+P)

K=2995*1,20

K=3594

K=2995*(1+0,12)*(1+0,08) = 3594

men det er jo de 20% lagt til nu beløbet. hvordan trækker jeg fra det oprindelig beløb som jeg jo ikke kende..

jeg har regnet det på 20 forskellige måder. men kommer ikke frem til det rigtige.

 

Vil meget gerne have en forstålig forklaring / en huske regl. så jeg ved det til næste gang..

 

Amalie


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2012 af nielsenHTX


Svar #2
28. februar 2012 af Amay (Slettet)

#1

hvor blev dit svar af? så det lige kort og så er det væk..


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2012 af nielsenHTX

kaldes K den oprindelse pris må det gælde:

K*(1-0,12)*(1-0,08)=2995 ⇔ K=2995 / ((1-0,12)*(1-0,08))


Svar #4
28. februar 2012 af Amay (Slettet)

#3 YES så var den der...

kunne du forklare mig hvorfor på et forståligt sprog;)

 

og tusind tak,, matematik er jo så let når må hvad man skal.. men hold da op hvor kan man også gå i stå.


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. februar 2012 af nielsenHTX

#4 kaldes K den oprindelse pris må det gælde:

først falder prisen med 12% til K*(1-0,12)

derefter falder prisen med 8% mere (K*(1-0,12))*(1-0,08)   vi ved så fra opgaven hvad dette tal skal give og dermed ligningen fra #3

 


Skriv et svar til: procent regning. ?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.