Dansk

hjælp til rettelse af essay????

28. februar 2012 af karsten165 (Slettet)

Hej. i dansk er vi igang med at skrive essay, men problemet er jeg aldrig har skrevet essay før. Så her nedenunder har jeg prøvet at skrive et essay. men jeg mangler en masse spørgsmål og rette den igennem for stavefejl og komma og pumtum så hvis i gider og hjælpe med det ville det være fint. Så kan jeg heller ikke se hvad der er mikro og makro i denne tekst så hvis i gider og side hvad der er vil det være fint :) 

på forhånd tak hilsen Karsten.

 

Livet på landet


Livet på landet er en glæde i sig selv. Jeg er selv vokset op på en stor gård. Hele mit liv har jeg boet på landet. En stor del af mit liv har jeg hjulpet til på gården med forskellige ting, fx at hjælpe til i stalden eller kører traktor. En anden glæde ved at bo på landet, er at man kan gøre mange ting i for-hold til hvis man bor i byen fx at fræse rundt på crosser eller lave alt muligt udenfor som by bum-serne ikke kan. Mange af mine venner er også opvokset på landet de har også altid fundet det spæn-dene. Men mine andre venner fra byen af synes nu det er dejlig at bo i byen fordi de kan godt lide by livet men når de er på besøg på landet finder de land livet meget interessant fordi man kan lave så meget nyt. Men er det virkeligt så godt ude på landet? Jeg synes Livet i byen er på en måde me-get kedeligt fordi man ikke rigtig kan lave noget og man sidder bare foran sin computer og spiller dagen lang man er måske udenfor og tage et spil bold engang imellem eller sammen med vennerne men de kan man jo også hvis man bor på landet. Så derfor er landet efter min mening meget bedre.
Mange by bumser i nutidens Danmark tager fra byen af og ud for at se hvordan livet på landet egentligt er det siges det er cirka hver 3 by bums i Danmark er blevet fristet til at flytte på landet. Men i fremtiden vil der helt sikker være flere by bumser efter der er mange flere fattige mennesker der flytter til byen det siges indenfor de næste 20 år vil der komme cirka 2 milliarder flere mennesker som næsten alle vil leve i byen det synes jeg er dårligt fordi så vil der nok ikke være så mange landbrug tilbage og så kan dem i byen ikke få ret meget mad. Hvis man vil møde en rigtig by bums skal man bare tage til København der er så mange så det er helt vildt de snakker rigtig Københavns og de fatter ikke en skid hvis en jyde snakker til dem de ved heller ikke en skid om hvordan det er at bo udenfor byens grænser. Hvis man spørger en Københavner om hvad der er Danmark vil han sige at Sjælland er Danmark og at Jylland ikke høre til Danmark men hvis man spørger en jyde vil han sige det omvendte på den måde kan vi se at Københavner og Jyder ikke snakker sammen og de vil de nok heller aldrig komme til. Hvis man ser hvordan landbrug er i andre lande er det meget anderledes i forhold til Danmark, Danmark har nemlig så mange regler og det er ikke en skid værd at drive landbrug i Danmark fordi man ikke tjener en skid og man kan tjene meget mere i udlandet fordi der får man meget mere for mælken og der er fordret ikke så dyr og der er heller ikke så mange regler. Mange by bumser synes det lugter af lort når man kommer ud på en bondegård men når fx en landmand kommer ind til byen synes han det lugter af bilos og at der sker så meget på en gang fx det larmer, bilerne kører, mange mennesker på et sted alt dette er der jo ikke ude på landet så derfor vil en landmand meget hellere være ude på sin bondegård. Når jeg engang bliver vokset vil jeg nok først vælge at bo i byen eftersom det bliver jeg nød til for at blive uddannet men så efter vil jeg nok flytte til et nedlagt landbrug hvor der ikke er nogle dyr og der er masser af jord til fordi livet på landet er lige noget for mig. Er livet på landet noget for dig eller kan du bedre lide by livet?


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Der bliver da trængsel i den by om 20 år.


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. februar 2012 af KamillapigenXD (Slettet)

er det et essay?
vil mere kalde det et referat af dit liv ;)


Svar #3
28. februar 2012 af karsten165 (Slettet)

okay hvordan skriver man så et essay?


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. februar 2012 af Moderatoren


Skriv et svar til: hjælp til rettelse af essay????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.