Matematik

Bestem f'(x)

28. februar 2012 af Linda03 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion er givet ved:

f(x)=x^2+5x,

Bestem f'(x)

Dette har jeg fået til 2x+5, er det rigtigt nok?

 

Derudover fortsætter opgaven således:

og bestem en ligning for den tangent til grafen for f i punktet p(4,f(4)) - hvilken formel skal jeg benytte her? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er korrekt differentieret.

Benyt tangentligningen

y = f'(x0) · (x - x0) + f(x0)

for tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) .


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2012 af peter lind

Ligningen for en tangent til grafen for f(x) i (x0, f(x0)) er y = f'(x0)(x-x0)+f(x0)


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2012 af Imprafir (Slettet)

Funktionen er differentieret korrekt

Du kender til punktet p(x,y), at x = 4, og at y = f(4)

Generelt gælder her tangentigningen:

y= f'(x0)(x-x0)+f(x0)

x0 kender du. Derfor skal du blot indsætte din kendte x værdi i funktionen ved både den differentierede og den udifferentierede. 


Svar #4
28. februar 2012 af Linda03 (Slettet)

Tak skal I have alle sammen :) 


Skriv et svar til: Bestem f'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.