Matematik

Ligninger

28. februar 2012 af nilsen1234 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej.

Jeg sidder og bøvler med nogle ligninger og jeg forstår bare ikke, den metode min lære kom med. jeg kan bare ikke finde ud af de her to :

-4x-(-10+8x)=(8-16x)-(14-6x)

 (x+7)/3-  (3x-7)/4= (x-1)/2

Håber i vil hjælpe og forklare mig det.


Svar #1
28. februar 2012 af nilsen1234 (Slettet)

Er der ikke en formel for det eller sådan noget ??


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2012 af NejTilSvampe

I den øverste, start med at opløse parenteserne.

-4x + 10 - 8x = 8 - 16x - 14 + 6x

begynd at isolere x.

---

I den anden gang hvert led med nævnerne. Dvs. gang med 2*3*4 på begge sider af lighedstegnet.

2*4(x+7) - 2*3(3x-7) = 3*4(x-1)

8x + 56 - 18x - 42 = 12x - 12

Dernæst, ligesom før, opløs parenteserne og isoler x.


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.