Matematik

Hjælp! Bestemmelse af den mindste rod..

29. februar 2012 af denniskarl (Slettet)

Har lidt problemer med denne opgave, håber der er nogen der gider at hjælpe? 

 

Bestem den mindste rod i 2. gradspolynomiet f(x) = -6x2 - 12x + 7

Hvordan gør man? / Hvad starter man med at gøre er helt lost..

 

På forhånd TAK


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. februar 2012 af Krabasken (Slettet)

Se mat.- bogen:

Andengradsligning  ax2 + bx + c


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. februar 2012 af PeterValberg

Et andengradspolynomium:

Har rødderne:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. februar 2012 af mathon

                                      f(x) = (-6)x2 + (-12)x + 7

        d = (-12)2 -4·(-6)·7 = 312

        √(d) = √(312) = 2√(78)

       
                                     x = (-(-12) ± √(d)) / (2·(-6))

                                     x = (2·6) ± 2√(78)) / (2·(-6))

                                     x = (6 ± √(78)) / (-6)

                                     x = (-6 ± √(78)) / 6


Skriv et svar til: Hjælp! Bestemmelse af den mindste rod..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.