Matematik

Funktionen for x

29. februar 2012 af ninadavies (Slettet) - Niveau: B-niveau

Den fremgår at udviklingen af antal sengedage for børn under 16 år på danske hospitaler kan beskrives ved denne formel:

 

f(x)= -9959x+650584

 

Hvor x betegner antal år efter 1978

 

Beskriv hvilken information funktionen giver om udviklingen af antal sengedage 

 

Skal jeg isolere x? eller skal jeg bare udnytte solve, altså solve(f(x)=-9959x+650584,x)  ???


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. februar 2012 af mathon

 

                           f(x) = y = -9959x+650584

                                    dy/dx = -9959

   hvilket betyder, at
                                    antallet af sengedage pr. år på danske hospitaler for børn under 16 år
                                    efter 1978 konstant er faldet med 9959


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. februar 2012 af PeterValberg

Nej, du behøver ikke flytte rundt på noget....

Den viste sammenhæng er en lineær funktion efter modellen y = ax + b

hvor hældningskoefficienten a = -9959 "afslører", at antallet af sengedage
for børn under 16 aftager med 9959 dage årligt i årene efter 1978
(informationen om at f(x) er aftagende fremgår af, at a er negativ)

konstanten b = 650584 er det antal sengedage, der var i 1978, hvor modellen
starter i det aktuelle tilfælde

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
29. februar 2012 af ninadavies (Slettet)

Jeg forstår! Tusind tak !


Skriv et svar til: Funktionen for x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.