Matematik

Trekanter

29. februar 2012 af ninadavies (Slettet) - Niveau: B-niveau

I trekanten ABC er a=10, b=15 og c=21

 

a. bestem vinkel A og bestem arealet af trekanten 

 

b. bestem længden af medianen

 

Hvordan udregner man en vinkel, når vi ikke kender nogen af dem? Og hvordan udregnes medianen ? 

 

(det er ikke en retvinklet trekant)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. februar 2012 af PeterValberg

Få det beregnet online [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. februar 2012 af nielsenHTX

#0 man skal bruge cosinusrelationen


Svar #3
29. februar 2012 af ninadavies (Slettet)

Når ja, det kan jeg godt se... jeg skal bruge cos ^-1 ikke ??


Svar #4
29. februar 2012 af ninadavies (Slettet)

Men, hvordan finder man så medianen ? 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. februar 2012 af mathon

 

                                                               ma = (1/2)·(2(b2+c2) - a2)0,5

                                                               mb = (1/2)·(2(a2+c2) - b2)0,5

                                                               mc = (1/2)·(2(a2+b2) - c2)0,5


Skriv et svar til: Trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.