Matematik

eksponentielle funktioner!

29. februar 2012 af baaby (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle sammen nogle der giver hjælpe mig med denne opgave så hurtigt så muligt?

Opgaven lyder således :

Opskriv regneforskriften for en funktion der vokser med 5% om året og går igennem punktet (0,3)

Hvordan ved man at regneforskriften er af type y=b*ax ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Der er tale om procentuel vækst (renteformlen), og dette beskrives netop ved en eksponentiel funktion af den form.

Hvis x måles i enheder af år, er a = 1,05 , og b aflæses til b = 3 .


Svar #2
01. marts 2012 af baaby (Slettet)

hvad er regneforskriften så? er ikke helt med.


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Regneforskriften aflæses så (se #1) til

y = 3 · 1,05x


Svar #4
01. marts 2012 af baaby (Slettet)

tak :)


Skriv et svar til: eksponentielle funktioner!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.