Matematik

HJÆÆLP VENLIGST!

29. februar 2012 af baaby (Slettet) - Niveau: C-niveau

  Hej alle sammen har brug for hjælp  denne opgave så hurtigt så muligt!                                                                           En person har indtaget amfetamin. Mængden af amfetaminmængden i kroppen i kroppen kan beskrives ved modellen   y= 15*0.84x                                                                                                                                                                        hvor y er tiden efter indtagelsen (målt i timer) og y er anfetaminmængden i kroppen (målt i mg)                                     1.  hvad fortæller tallene 15 og 0.84 om amfetaminmængden i kroppen?                                                                            2. bestem amfetaminmænden i kroppen efter 2.0 timer. Bestem halveringstiden for amtefaminmængden i kroppen


Svar #1
29. februar 2012 af baaby (Slettet)

Hej alle sammen har brug for hjælp  denne opgave så hurtigt så muligt!                                                                     

      En person har indtaget amfetamin. Mængden af amfetaminmængden i kroppen i kroppen kan beskrives ved modellen 

  y= 15*0.84x

                                                                                                                                                                       hvor y er tiden efter indtagelsen (målt i timer) og y er anfetaminmængden i kroppen (målt i mg)                                   

    1.  hvad fortæller tallene 15 og 0.84 om amfetaminmængden i kroppen?                                                                   

        2. bestem amfetaminmænden i kroppen efter 2.0 timer. Bestem halveringstiden for amtefaminmængden i kroppen


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. februar 2012 af DrNielsen

T½= log(2)/log(a)


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. februar 2012 af nielsenHTX

går ud fra du mener y=15*0.84x

a)15 er mængden af amf. til tiden 0 og de 0.84 siger at den falder med (1-0.84)% pr. time.

b) indsæt x=2 i y=15*0.84x

og #1 T½= ln(2)/ln(a)


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Da vi nu taler om halveringstid for et eksponentielt henfald, er det vel snarere

T½ = ln(1/2) / ln(a) = log(1/2) / log(a)


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. marts 2012 af nielsenHTX

#4 hov ja selvfølgelig, takker


Svar #6
01. marts 2012 af baaby (Slettet)

forstår ikke hvad jeg skal i b'eren?


Svar #7
01. marts 2012 af baaby (Slettet)

2. bestem amfetaminmænden i kroppen efter 2.0 timer. Bestem halveringstiden for amtefaminmængden i kroppen:

hvad skal jeg sige her?


Svar #8
01. marts 2012 af baaby (Slettet)

ved ikke hvordan jeg skal regne den ud? har brug for hjælp så hurtigt så muligt!:)


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6 - #8

Det er jo forklaret i #3. Læs hjælpen i #3.


Svar #10
01. marts 2012 af baaby (Slettet)

ja men hvad er a? som jeg skal sætte i denne formel T½ = ln(1/2) / ln(a) = log(1/2) / log(a)?


Brugbart svar (1)

Svar #11
01. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Forskriften for en eksponentiel funktion skrives normalt på standardformen y = b · ax . Du har en forskrift her

y = 15 · 0,84x

så du kan vel aflæse, at b = 15, og a = 0,84 .


Skriv et svar til: HJÆÆLP VENLIGST!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.