Dansk Historieopgave

Hvad fik størstedelen af tyskerne til at vende sig mod jøderne og støtte op om nazismen og Hitler?

01. marts 2012 af g-units (Slettet)

Jeg undrer mig meget over hvad der fik tyskerne til at gå mod jøderne?
Jeg ved godt at nazisterne og Hitler havde stort had til jøderne, men hvorfor fik "de normale" tyskere også samme had?


Brugbart svar (2)

Svar #1
07. marts 2012 af KemFysBio (Slettet)

Kære g-units.
Det skyldes deres evne til at manipulere folk, nazisterne udelte gratis radio'er til folk før de kom til magten, og da radioen ikke var gået igennem før i Tyskland, var nazisterne de eneste med en velfungerende sendeflade. Derudover førte de fantastisk gode valgkampanger. Desuden var Tyskland under hårde økonomiske tilstande, og når de lover det ene efter det andet begyndte folk at kunne lide dem. Det var også nemt at give en bestemt folkegruppe skylden for det hele, og da jøderne gennemsnitlig var bedre stillet end den almene tysker, fandtes misundelsen allerede. Nazisterne var ikke meget mere anti-fremmed end de fleste andre højreradikale partier i Europa(som DF, PVV, pilekorspartiet), nazismen som vi kender den(tredje rige, racerenselse, antisemisme), kom først som førstepriotet, efter valget i 1930. Prøv at se denne valgplakat før valget i 1930 http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/0/06/1930-election.jpg, du kan tydeligt se at hovedemnet er brød og frihed til folket.
Note, sammenligningen med DF og PVV, referere ikke til at DF eller PVV er nazister.
Mvh.
KemFysBio,


Brugbart svar (2)

Svar #2
04. april 2012 af JonasKbh (Slettet)

Det overstående svar er en grov forsimpling af en række komplekse socioøkonomiske forhold.

1. En valgplakat opsummere ikke nazisternes program. Der findes mange bøger udelukkende om nationsocialistisk plakatkunst, og jeg godt godt afsløre, at antisemitismen altid var et bærende element.

2. Radioen havde en vis indflydelse på at nazisterne kunne formidle deres budskaber, men nazisterne havde ikke monopol på sendefladen. Den med gratis radio omdeling er også en tilsnigelse. Hvis du endelig vil ind på deres agitation, så var nazisterne rigtig gode til at komme rundt i de forskellige små landdistrikter og paradere gennem byerne. Men det var KPD og SPD også, så det er ikke her det springende punkt er.

2. Nederlaget i 1. Verdenskrig affødte "dolkestødslegenden", om at jøder, marxister og kosmolpoliter havde ødelagt hæren og solgt Tyskland til fremmede magter. Stort set alle på højrefløjen abonnerede på denne holdning.

4. Den med, at jøderne var bedre stillet er en populærmyte. Jøderne er og var ikke en homogen gruppe, men lige så forskellig som tyskerne.

5. Jødehadet var ikke det som Hitler vandt på. Hitler vandt på at udradere sine egne modstandere på højrefløjen, og sekrede først parlamentarisk da Hindenburg døde. Frygten for kommunisterne i Sovjetunionen og den massive arbejdsløshed regnes for at være den primære årsag til at Hitler fik ørenlyd.

 

Mvh,

Jonas


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. april 2012 af spanky67 (Slettet)

Der er kendt viden, at jøderne gennemsnitligt er mere intelligente end andre mennseker, herunder også end asiatere. 

Dette var ikke anderledes i de "roaring twenties". Enhver idiot kan da regne ud, at der med intelligens, følger højere chance for succes. Det er derfor, at jeg er uenig i JonasKBH's kommentar om at "Den med, at jøderne var bedre stillet er en populærmyte. Jøderne er og var ikke en homogen gruppe, men lige så forskellig som tyskerne.". 

Det er således en omgang banakkel-snak, når Jonas går hen og siger at Jøderne ikke var højere stillet i samfundet. 

Men, denne sandhed, har dog uden tvivl haft størst indflydelse på den tyske befolkning, som altid har været kendt for antisemetisme. Til den dag idag, i sandheden. 

Håber jeg har været en hjælp, 

mvh, din gymnasielle-rådgiver, Ditlev Mogensen.


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. april 2012 af JonasKbh (Slettet)

#3.

 

Det er noget vås. Du er selv offer for populærmyten.

I Weimarrepublikken var der en del jøder. Disse fandtes i alle samfundslag - blandt andet en meget stor del i arbejderklassen. Mange jøder var således organiseret i det kommunistiske parti (KPD). Jøderne sad ikke på alle nøglepositioner, og var heller ikke i sig selv en magtfaktor. Det er egentligt en smule omsonst at tale om "jøderne", for denne befolkningsgruppe var fragmenteret og ikke "et samfund i samfundet."

Antisemitismen er jo en europæisk tradition, hvis man kan sige det sådan. Den kan primært henføres til katolicismen, og senere hen Luther.

Endvidere har jøder ofte været forbudt at drive selvstændigt erhverv, hvorfor mange blev beskæftiget inden for udlånsvirksomhed. Dette var specielt udbredt i Østeuropa. Det er selvsagt ikke en branche hvor man bliver populær, hvorfor det altid har været let at angribe jøder for alskens problemer.

 


Skriv et svar til: Hvad fik størstedelen af tyskerne til at vende sig mod jøderne og støtte op om nazismen og Hitler?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.