Matematik

Løs ligningen

01. marts 2012 af Thomasen2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan løser jeg denne ligning? Vil meget gerne se mellemregninger :-)

 

Løs ligningen sin(x) = 0,5304, x ∈ [0;2π]


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2012 af NejTilSvampe

x = arcsin(0,5304) = 0,5591


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2012 af mathon

                                                          sin(x) = sin(π-x) = 0,5304   x ∈ [0;2π]

                          x = sin-1(0,5304)                                                                     π-x = sin-1(0,5304)

                          x = 0,559072                                                                           x = π-0,559072 = 2,58252


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2012 af NejTilSvampe

klart my bad =)


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. marts 2012 af YesMe (Slettet)

#2

Hvordan kan du tænke på den måde,

at der giver 2 løsninger, hvor intervallet på x-aksen skal være fra 0 til 2π?


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. marts 2012 af mathon

@#4

tegn på din graftegner
                                                  f(x) = sin(x) x ∈[0:2π]   og   g(x) = 0,5304
og konstater
                                  at             f(x)  =  g(x)    har to løsninger

samt viden
fra undervisningen:

                                                   sin(x) = sin(π-x)                       ( undertiden kaldt sinusfælden )


Brugbart svar (1)

Svar #6
04. marts 2012 af PeterValberg

#4 se vedhæftede screendump fra GeoGebra

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:sin(x).jpg

Svar #7
04. marts 2012 af Thomasen2 (Slettet)

#2, det du skriver yderst til højre er det mellemregninger? Jeg forstår ikke rigtigt..


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. marts 2012 af NejTilSvampe

#7 - det er den anden løsning. Som du kan se i #6 har ligningen to løsninger inden for dit interval.


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. marts 2012 af Markhans (Slettet)

Super, jeg forstår. TAK :-) 


Skriv et svar til: Løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.