Matematik

ligning med 1 brøk og 1 ubekendt

01. marts 2012 af smil1a (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, 

Jeg sidder med opgave hvor jeg skal finde fejlene i en ligning og jeg kan simpelthen ikke huske hvordan man regner dette:

 

2/a + 4a = 26

lad vær med at tænke på hvis ligningen ikke går op, har bare skrevet noget for at illustere det jeg ikke kan finde ud af.

mit spørgsmål er hvad man gør ved brøkeren? skal man gange med a på begge sider eller?

 

 

Tusind tak på fohånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2012 af peter lind

Dit forslag er korrekt. Gang med a på begge sider


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2012 af tela (Slettet)

Husk: hvad man gør på den ene side af lighedstegnet, skal også gøres på den anden side.

2/a + 4a = 26

Så kan man -4 på hver side:

2/a = 22

Derefter kan man gange med 2 på hver side, så det bliver et helt a:

a = 44

 

Ved ikke om det er rigtigt, men sådan plejer jeg at gøre.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2012 af mette48 (Slettet)

#2 du vrøvler

2/a + 4a = 26    ganger med a på begge sider

2a/a +4a*a = 26*a  forkorter

2+4a2=26a             trækker 26a fra på begge sider

4a2-26a+2=0

brug løsningsformelen


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. marts 2012 af mette48 (Slettet)

Den oprindelige opgave var 2/a+3a-4=(3-a)2+17 du har ikke fået rettet den første fejl. Se dit tidligere indlæg

2/a+3a-4=(3-a)2+17

2/a+3a-4=6-2a+17

2/a+5a=27  brug samme fremgangsmåde som i #3


Skriv et svar til: ligning med 1 brøk og 1 ubekendt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.