Matematik

Bestem linjens ligning på formen y=ax+b.

02. marts 2012 af Harpoeth21 (Slettet) - Niveau: B-niveau

opgaven lyder: En vej "r" har hældningen ½ og går igennem M(-300,500). Bestem linjens ligning på formen y=ax+b.

jeg skal bruge formlen y-y1=a*x-x1+b, men jeg laver en fejl midt i det hele for det passer ikke med resultatet.?? 

håber i kan hjælpe mig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2012 af nielsenHTX

hvad ved du om a i f(x)=ax+b og hældningen?

bestem nu b ud fra punktet M(-300,500).


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. marts 2012 af mathon

 

                               y - yo = a·(x-xo)

                               y - yo = a·x - a·xo

                               y = a·x + (yo - a·xo)

                               y = ½·x + (500 - ½·(-300))

                               y = ½·x + 650

                              


Skriv et svar til: Bestem linjens ligning på formen y=ax+b.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.