Matematik
find fouriertransformation
Har snart eksamen, så skal lige have hjælp til en opgave, som jeg træner på.
Find fouriertransformationen af f(t) = 1 for ltl<1 og f(t)=0 for alt andet
Så opstiller vi fouriertransformationen finder vi:
f(ω) = 1/√2π ∫-∞∞ f(t) e-iωtdt
Men siden f(t) gør udtrykket lig nul for alle t som ikke er i intervallet ]-1;1[ fås blot et integral fra -1 til 1. Men det er netop det sidste jeg ikke sikker på. Skal integralet gå fra -1 til 1? For egentlig er disse to punkter jo ikke med i intervallet, der skal integreres over men sup og inf for det. Ville det ikke være bedre at sætte grænserne til limt->1 og limt->-1 eller er det andet mere rigtigt?
Svar #1
02. marts 2012 af peter lind
Du kan roligt nøjes med at integrere fra -1 til 1. Sagen er at integrationen fra -∞ til minus 1 og fra 1 til ∞ giver 0 da integranden er 0
Svar #2
02. marts 2012 af Mathematica (Slettet)
ja, det er jeg klar over :) Mit spørgsmål er snarere, om det ikke er forkert at sætte 1 og -1 som grænse, for de er jo heller ikke en del af det interval, hvor funktionen ikke er 0. Burde grænserne ikke være lim t->1 og lim t->-1?
Svar #3
02. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)
#2
Integralet over hele ]-∞;∞[ er jo lig med summen af de tre integraler over ]-∞,-1] , [-1;1], og [1;∞[ , og det første og det sidste integral er 0, da funktionen er 0 i de to yderintervaller.
Svar #4
02. marts 2012 af Mathematica (Slettet)
okay, jeg tror ikke jeg gør min tankegang helt klar.
Jeg er ret sikker på, at det jeg gør er rigtigt ( det siger I jo også) - der er bare en ting der undrer mig.
Man integrerer over intervallet [-1;1]. Men funktionen er 0 i de to yderpunkter af dette interval, da den kun giver noget t<1 og t>-1. LÆG MÆRKE TIL AT DET ER ET SKARPT ULIGHEDSTEGN. Hvis man kigger på det geometrisk burde det uendeligt lille stykke, som t=1, t=-1 repræsenterer selvfølgelig ikke betyde noget, men stringent matematisk er det så ikke forkert, at integrere over intervallet [-1,1]. I dette ligger som sagt, at funktionen ikke er 0 over intervallet men den ER LIG NUL i yderpunkterne.
Jeg forstår godt alt, hvad I har sagt, men jeg tror ikke I har forstået, hvad jeg prøver at sige.
Svar #5
02. marts 2012 af peter lind
jeg er ikke helt sikker på hvad du mener. Du understreger det med skarpe ulighedsteg; men det spiller ikke nogen rolle ved en integration med mindre funktionen går mod uendelig eller minus uedelig i punktet. Integration over et interval af længden 0 giver værdien 0. Integralet kan skrives som
1/√2π ∫-∞∞ f(t) e-iωtdt = 1/√2π ∫-∞-1 f(t) e-iωtdt+1/√2π ∫-11 f(t) e-iωtdt+1/√2π ∫1∞ f(t) e-iωtdt = 0 +1/√2π ∫-11 f(t) e-iωtdt + 0
Skriv et svar til: find fouriertransformation
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
