Matematik

Bestem ligningen for h.

02. marts 2012 af Harpoeth21 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Igennem punktet N går en vej h, der står vinkelret på s. Bestem ligningen for h.

S=-0,75+275 

Har ikke punktet N..

Jeg er meget forvirret, kan ikke lige se hvordan jeg skal begynde... 

på forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Du omtaler noget, der kaldes s, og skriver så S = -0,75 + 275 . Forklar, hvad s og S er, og formuler hele opgaven.


Svar #2
02. marts 2012 af Harpoeth21 (Slettet)

s og S er det samme.. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Og hvad er så det?  Udregnet er s = 274,25 ? Genlæs #1. Formuler hele opgaven.


Svar #4
02. marts 2012 af Harpoeth21 (Slettet)

opgaven lyder : Igennem punktet N går en vej h, der står vinkelret på s. Bestem ligningen for h.

og fra en tidligere opgave har jeg regnet s ud og den er y=-0,75+275

mere har jeg ikke... 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du har stadig ikke forklaret, hvad s er. Er det en ret linie, med ligningen

y = -0,75x + 275    ?

Og hvis du ikke kender N, er der ikke mere at gøre her, før du tager dig sammen til at formulere hele opgaven. Opgaven hænger jo tilsyneladende sammen med andre opgaver, som indeholder vigtig information.


Svar #6
02. marts 2012 af Harpoeth21 (Slettet)

opgaven hvor jeg skulle finde s i lyder: Bestem ligningen for vejen s, der går gennem punkterne Q og P

den gav y=-0,75x+275. 

og N har ikke været med i forrige opgaver, så går ud fra at jeg ikke kan bruge den til noget, og at den er der for at forvire ... 

Det har noget at gøre med ortogonale linjer at gøre.. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Så det, du kalder en vej, er åbenbart en ret linie. Du kan så bestemme hældningen for linien h; men du kan ikke bestemme dens ligning, før du kender punktet N.


Svar #8
02. marts 2012 af Harpoeth21 (Slettet)

N er overhoved ikke beskrevet nogen steder i opgave oplægget, men ellers tak for hjælpen 


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Skal vi gætte på, at der også hører en figur eller tegning med til opgaven?


Svar #10
04. marts 2012 af Harpoeth21 (Slettet)

nope, det gør der ikke men skulle bruge en formel for ortogonale linjer og sætte a ind fra min s ligning.. 


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Igen: Hvis du havde gidet formulere hele opgaven, ville du have kunnet få et fyldestgørende svar til at begynde med, hvor vi ikke skulle gætte os til alt det, du udelod.


Skriv et svar til: Bestem ligningen for h.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.